Vad kostar ESTA för resenärer från Danmark (pris i danska kronor)?

När du som dansk resenär ansöker om ESTA kan det vara svårt att veta exakt hur mycket det kostar att ansöka. Detta beror på att ansökningsavgiften debiteras i amerikanska dollar. Det exakta priset i danska kronor varierar alltså från dag till dag på grund av fluktuationer i växelkursen.

ESTA kostar 14 USD när den appliceras direkt via den amerikanska regeringen.

Priset de senaste fem åren

När du ansöker om ESTA via ansökningsformuläret på denna sida kostar en ansökan $89. Anledningen är att vi tar ut en avgift på 75 USD för att göra en grundlig granskning av din ansökan och skicka in den för din räkning. Just nu ligger alltså priset i danska kronor på runt 555 kronor. De senaste fem har priset legat mellan 535 och 625 kronor.

Priset beror till stor del på växelkursen

Priset i danska kronor kan alltså variera mycket från år till år och även från månad till månad pga. förändringar i växelkursen. Av denna anledning har en ESTA-ansökan inget fast pris i danska kronor, eftersom växelkursen ändras för ofta.

Vad ingår i priset?

Detta pris inkluderar en mängd olika avgifter och tjänster:

  • Konsulära tjänster – för varje godkänd ESTA-ansökan tar USA:s regering ut två avgifter – en handläggningsavgift eller en auktoriseringsavgift.
  • Tjänster – i priset ingår även vår noggranna granskning och inlämning av din ansökan, så att du kan försäkra dig om att din ansökan är korrekt ifylld.
  • Återbetalningsgaranti – Om din ansökan oväntat avslås garanteras du en full återbetalning av din ansökningsavgift när du ansöker på denna sida.
  • Betalningsavgifter – i priset ingår även alla betalningsavgifter.

Kontrollera växelkursen innan du ansöker

Pga. de stora fluktuationerna i växelkursen rekommenderar vi att alla sökande först kontrollerar växelkursen. Du kan kontrollera växelkursen genom de flesta sökmotorer. Även om beloppet debiteras i amerikanska dollar kommer beloppet att stå i danska kronor på ditt kontoutdrag.