Min ESTA har godkänts, vad ska jag göra nu?

Om din ESTA-ansökan redan har godkänts finns det inga fler krav du måste uppfylla i förhållande till din inresa i USA. Vi rekommenderar dock att du reser till USA kontrollerar att du har ett godkänt pass, att du inte överskrider 90-dagarsregeln och att du har en giltig reseförsäkring.

Tänk på att du måste ha ett pass som uppfyller inresekraven

För att resa till USA med ett ESTA-resetillstånd behöver du ett godkänt pass. Det betyder att ditt pass måste vara ett biometriskt pass med en maskinläsbar zon (MRZ) i botten. Detta är alla danska pass utfärdade sedan 2012 som tur är. Men om du eller en eller flera av dina medresenärer har en annan nationalitet rekommenderar vi att du kontrollerar om deras pass har den biometriska logotypen på framsidan:

Kom ihåg att 90-dagarsregeln även inkluderar resor till Kanada, Mexiko och vissa karibiska öar – även om du bara mellanlandar i USA

Resor till Kanada, Mexiko och vissa karibiska öar räknas också till 90-dagars giltighet för ditt ESTA-godkännande, även om du har beviljats en längre vistelse av landet självt. Den här regeln påverkar dig om du:

  • Res till något av ovanstående länder medan du redan är i USA och återvänd sedan till USA
  • Mellanlanda i USA på väg till och från något av ovanstående länder

Du kan alltså stanna i max 90 dagar i USA och ovan nämnda länder tillsammans.

Kom ihåg att boka en reseförsäkring

Vi rekommenderar även att du som resenär till USA bokar en reseförsäkring som täcker alla tänkbara sjukhuskostnader, hemtransport m.m. Behandling i USA kan vara betydligt dyrare än i t.ex. Danmark, och det är därför alltid en bra idé att ha en försäkring med full täckning.