Vad heter den officiella ESTA-webbplatsen?

När du behöver ansöka om ESTA har du olika val. Du kan antingen ansöka via den officiella webbplatsen, en resebyrå eller en onlinevisumbyrå.

Den officiella sajten

Du kan ansöka om ditt ESTA-resegodkännande via den officiella webbplatsen. När du ansöker via den officiella hemsidan är det billigare än om du gör det via en tredje part, men det finns också en rad nackdelar. När du ansöker via en tredje part kommer din ansökan att kontrolleras för fel innan den skickas in. Du kan också få professionell hjälp att fylla i din ansökan. Och om din ansökan oväntat avslås kan du få tillbaka ansökningsavgiften från många leverantörer.
Om du fortfarande vill ansöka via den officiella webbplatsen kan du hitta den genom att ange följande URL i din webbläsare: esta.cbp.dhs.gov.

Resebyråer

Om du vill ansöka om ditt ESTA-godkännande på ett fysiskt kontor kan du välja att ansöka om ESTA via en resebyrå. Detta är vanligtvis den dyraste lösningen och du kanske inte alltid är säker på att få en återbetalning om din ansökan avslås, men att få äldre resenärer som inte är vana vid att ansöka online kan det vara en enklare lösning.

Online visumbyråer

Genom att ansöka via en onlinevisumbyrå får du ett antal förmåner. Först och främst får du din ansökan kontrollerad för olika fel innan den skickas in. Dessutom får du även tillgång till kundtjänst från visumexperter som kan hjälpa dig att fylla i ditt ansökningsformulär. Och om din ansökan avslås kan du vanligtvis få din ansökningsavgift återbetald.
Av dessa skäl kostar det vanligtvis mer att ansöka via en visumbyrå än via den officiella webbplatsen. Om du vill ansöka via vår tjänst kan du använda detta ansökningsformulär här.