När måste jag vara på flygplatsen om jag ska till USA?

Officiellt rekommenderas det att anlända till flygplatsen 3 timmar före avgång. Då har du både tid att checka in ditt bagage, och njuta av din tid på flygplatsen utan jäkt och jäkt. Om du inte behöver checka in ditt bagage, och om du har möjlighet att göra en onlineincheckning innan du anländer till flygplatsen, kan du självklart dyka upp senare. Det är dock alltid ditt eget ansvar att nå ditt eget plan.

Om du flyger utan bagage

Om du kan checka in online och du inte har något incheckat bagage, kan du vara på flygplatsen 2 timmar före avgång.

Anledningen till att du måste vara 2 timmar före avgång på flygplatsen är att du både måste hitta igenom flygplatsen och att du måste gå igenom säkerhetskontrollen.

När stänger incheckningen

De flesta flygbolag stänger incheckningen 60 minuter före avgång. Flygbolagen rekommenderar dock att du anländer vid incheckningen redan 3 timmar före avgång på flyg till USA.

Särskild hjälp och husdjur

Om du har begärt särskild hjälp eller service för ensamkommande barn bör du avsätta ännu mer tid än de rekommenderade tiderna.

Detsamma gäller om du reser med husdjur. Vi rekommenderar att du avsätter en extra timme.

Fast i trafiken

Det är alltid smart att kliva av i god tid. Det kan alltid uppstå oförutsedda förseningar. Det kan vara att du fastnar i en bilkö, eller att en oförutsedd trafikolycka inträffar, vilket gör din transporttid till flygplatsen längre än beräknat.

Ovanstående är en av anledningarna till att det är en bra idé att åka efter att ha anlänt till flygplatsen 3 timmar före avgång. Detta ger en extra tid, så om du till exempel fastnar i en bilkö kan du med största sannolikhet ändå ta dig till flygplatsen.

Du kan hålla dig uppdaterad om trafiken hos det danska vägdirektoratet .