Jag har tappat bort min ESTA hur hittar jag den igen?

När du reser till USA behöver du inte ta med en utskrift eller annan typ av dokumentation för din ESTA-status. Det är möjligt för både gränsmyndigheterna och flygbolagen att automatiskt kontrollera din ESTA-status enbart utifrån ditt pass. Av denna anledning kan du inte förlora din ESTA om du redan har fått din ansökan godkänd.

Vad behöver jag för att dokumentera att jag har ESTA?

När du reser till USA på ett ESTA-resetillstånd använder du helt enkelt ditt pass och därifrån kan relevanta myndigheter automatiskt få ditt godkännande i systemet. Det är därför inte nödvändigt att ta med utskrift eller anteckna ditt ansökningsnummer. Med det sagt är det såklart viktigt att du är säker på att din ansökan är godkänd och inte bara inlämnad, och att din ansökan inte redan har gått ut (ett ESTA-godkännande kommer vanligtvis med en giltighetstid på 2 år, om ditt pass inte gör det löper ut innan dess).

Vad gör jag om jag fortfarande vill kontrollera min ESTA-status?

Om du ändå vill kontrollera din ESTA-status, om du t.ex. är osäker på om din ansökan har godkänts, eller om du inte vet om den redan har löpt ut, då är detta möjligt genom att antingen kontrollera din ESTA-status baserat på din passinformation, eller genom att kontakta kundtjänst och be dem skicka in din ansökan / godkännande för din räkning.

Kom ihåg att kontrollera din e-postkorg

Om du inte kan hitta ditt ESTA-godkännande på din dator så är ett alternativ att kolla inkorgen för olika e-postkonton du har. Kontrollera vid behov. även ditt spamfilter. Om du har ansökt om ESTA tidigare har du säkerligen fått svar på mejl.