Hur gammal måste jag vara innan jag behöver ett ESTA-resetillstånd?

Alla visumfria resenärer till USA från Visa Waiver-länder måste använda ESTA, inklusive minderåriga resenärer.

Tänk om ens barn reser i sällskap med sin familj

Om den minderårige reser ensam eller i sällskap med sin familj har ingen betydelse för om han eller hon ska använda ESTA. I princip måste alla resenärer från Danmark använda ESTA när de reser till USA, förutsatt att de inte redan har varken visum eller uppehållstillstånd.

Vad händer om mina barn ännu inte har ett pass?

Det går inte att resa till USA om man inte har ett pass. Detta gäller även minderåriga resenärer.

Varför ska barn också använda ESTA?

ESTA infördes inte bara av antiterrorskäl, utan också för att förebygga potentiella hälsorisker samt olika andra risker. Av denna anledning måste alla resenärer använda ett ESTA-godkännande för att resa till USA.

Vad händer om dina barn inte har ESTA innan avresa?

Resenärer som inte har ESTA kommer antingen att nekas incheckning vid avresan eller kommer att nekas att gå ombord på sitt flygplan. Det är därför viktigt att ansöka om ESTA till alla resenärer i god tid så att ens resegrupp inte separeras på flygplatsen.

Att ansöka om ESTA är snabbt och enkelt

Det går både enkelt och snabbt att ansöka om ESTA-godkännande för alla resenärer och hela processen sker uteslutande online, så det finns alltså ingen anledning att inte ansöka om ESTA för alla resenärer i ens familj.

Kom också ihåg ESTA för mellanlandning

Du bör också använda ESTA för dina barn även om du bara stannar vid en amerikansk flygplats. Det gäller även korta flygförbindelser där du inte lämnar flygplatsen alls.