Hur vet jag om min ESTA har godkänts?

När du ansöker om ESTA får du alltid ditt svar via e-post, på den mailadress du angett i ansökningsformuläret.

I vissa fall kan din ansökan ta längre tid – upp till 3 arbetsdagar

Om du inte fått svar på din ESTA-ansökan direkt, tänk på att det kan ta upp till 3 arbetsdagar innan du får svar. Svarstiden beror på om din ansökan automatiskt godkänns (i så fall får du svar inom 1 arbetsdag) eller om din ansökan har valts ut för vidare prövning (vilket kan förlänga handläggningstiden till upp till 3 arbetsdagar).
Av denna anledning, oroa dig inte, även om det har gått en dag eller två utan att du fått något svar. Det är mycket vanligt att en ansökan går igenom manuell handläggning och de allra flesta ansökningar blir godkända i slutändan.

Kom ihåg att ange din e-postadress utan stavfel i din ansökan

Det är mycket viktigt att du anger din e-postadress korrekt och utan några stavfel. Om din mejladress är felaktigt angiven kan det innebära att du inte får svar på din ansökan. Dubbelkolla därför att du har angett din e-postadress korrekt innan du skickar in din ansökan.

Kom ihåg att kontrollera din skräppostmapp på din e-postklient

Om du inte fått svar på din ansökan inom 3 arbetsdagar, kontrollera först skräppostmappen på din e-postklient innan du kontaktar kundtjänst. Det händer att godkännandemejlet hamnar i den sökandes skräppostmapp, beroende på vilken mejltjänst de använder.