Direktflyg till USA från Köpenhamn

I den här guiden granskar vi alla tillgängliga direktflyg till USA från Köpenhamn. Fördelen med att flyga direkt till USA är att du sparar 4-5 timmar i flygtid.

Köpenhamns flygplats har direktflyg till följande amerikanska städer:

  • Boston (BOS) (Med SAS från augusti)
  • New York (EWR) (Med SAS) – Flyger alla dagar i veckan
  • Washington (IAD) (Med SAS) – Flyger alla dagar i veckan
  • Chicago (ORD) (Med SAS) – Flyger alla dagar i veckan
  • San Francisco (SFO) (Med SAS) – Flyger alla dagar i veckan
  • Los Angeles (LAX) (med SAS) – Flyger alla dagar i veckan
  • Miami (MIA) (Med SAS från oktober till april) – Flyger alla dagar i veckan utom lördagar

För närvarande erbjuder endast SAS direktflyg till USA från Köpenhamns flygplats.

Du kan bara flyga direkt till USA från Köpenhamns flygplats. Det finns inga rutter från till exempel Aalborg eller Billund.

Du bokar ditt flyg via SAS hemsida .

Direktflyg från Köpenhamn till USA med SAS

För närvarande är det bara SAS som erbjuder direktflyg från Köpenhamn till USA. Tidigare erbjöd Norwegian även direktflyg till USA, men Covid-19 satte stopp för det. Därför är det nu bara SAS som flyger direkt till USA. Detta kan få en negativ konsekvens för resenärerna, eftersom SAS och Norwegian nu inte är i direkt konkurrens.

Direktflyg från Köpenhamn till New York

När vi kollade priset för ett direktflyg från Köpenhamn till New York var priset för en direktbiljett tur och retur med SAS cirka 3 600 DKK med en restid på cirka 8 timmar enkel resa. Alternativt kan du resa via Reykjavik på Island och få en flygbiljett för cirka 2 000 DKK. Besparingen på 1 600 DKK kommer att kosta dig en extra restid på cirka 3 timmar enkel resa.

Så här kollade vi priserna på flygbiljetterna

Alla priser ovan har kontrollerats genom Momondo . Som referens har priserna sänkts med perioden 9 september 2021 till 16 september 2021.

För att få realistiska och billiga priser rekommenderas det alltid att du bokar dina flygbiljetter minst 1 månad innan avgång. Momondo har skapat en guide för hur du hittar de billigaste flygbiljetterna. Guiden heter Travel Smart , och vi rekommenderar att du använder den för att ta reda på när du smart bör boka dina flygbiljetter.

Kom ihåg din ESTA innan du checkar in

Slutligen vill vi påminna dig om att det är viktigt att du får din ESTA godkänd innan du åker till flygplatsen. Om du inte har en giltig och godkänd ESTA kommer du inte att få checka in, och du kommer inte heller att få gå ombord.