Kan jag använda mitt betal- och kreditkort i USA?

Varje år reser tusentals danskar till USA. I den här artikeln tittar vi närmare på de betalningsmetoder de använder i USA.

I USA kan du betala med de flesta MasterCard, VISA och Amex på de flesta ställen. Dessutom är kontanter, USD, en helt vanlig betalningsmetod.

Kan jag använda mitt Visa Dankort i USA?

Fördelen med ett Visa Dankort är att det faktiskt finns 2 kort i 1 kort. Den har en VISA-del och en Dankort-del. Du kan därför enkelt använda den i USA. De flesta butiker accepterar Visa.

Du kan inte använda ett rent Dankort i USA. De flesta banker släppte dock det rena dankortet 2014 . Det betyder att om ditt Dankort bara har en Visa-logga på sig också, så kan du använda Visa-delen i USA.

Kan jag använda mitt Visa Electron och MasterCard Debet i USA?

Ja. MasterCard och VISA är tillsammans med AMEX de mest använda betalkorten i USA. Du kan därför enkelt ta ut pengar i bankomater, betala med dina kort i restauranger och butiker.

Varning: Använd inte utbytesbyråer på flygplatsen

Använd inte utbytesbyråerna. Du behöver en dansk bank. Bytesbyråerna ger dig väldigt dåliga priser, och du kan uppleva att förlora allt från några hundra kronor och upp till några tusen kronor, beroende på hur mycket pengar du väljer att byta. Välj därför alltid en dansk traditionell bank. Vi rekommenderar Danske Bank.

Växla pengar på flygplatsen och spara tid

Du kan med fördel växla pengar från DKK till USD på Köpenhamns flygplats. Du kan till exempel använda Danske Bank .

Kom ihåg som tidigare nämnt att du inte ska använda utbytesbyråerna.

Kom ihåg att aktivera ditt betalkort utomlands

Kortsäkerhet har högsta prioritet för danska banker. Det är också därför Danmark är ett av de länder med minst kreditkortsbedrägerier. Detta innebär också att ditt betalkort i de flesta banker inte är aktiverat för användning utanför Danmark eller EU. Hos Danske Bank kan du till exempel aktivera kortbetalningar i USA via deras Danske Bank-app . Det är därför viktigt att du aktiverar USA i din mobilapp eller ringer din bank och berättar att du tänker resa till USA och använda ditt kreditkort där.