Hur lång tid tar en ESTA-ansökan?

Att ansöka om ESTA är både enkelt och snabbt. Du skickar in din ansökan genom att fylla i detta onlineansökningsformulär. Det tar i genomsnitt 23 minuter att fylla i en ansökan.

Hur lång tid tar det att få ESTA?

För de flesta resenärer är det både enkelt och snabbt att ansöka om ett ESTA-resetillstånd. Allt du behöver göra är att fylla i det här ansökningsformuläret, där du måste ange din personliga information, reseinformation och svara på några bakgrundsfrågor. Därefter betalar du och lämnar in din ansökan för handläggning. Det tar i genomsnitt 23 minuter för en resenär att skicka in en ESTA-ansökan.

Hur lång tid tar det att få ESTA godkänt?

Efter att du har skickat in din ESTA-ansökan för behandling tar det vanligtvis mellan en och tre dagar innan du får svar på din ansökan. De flesta resenärer får sitt resegodkännande samma dag som de ansöker.
Vissa ansökningar kräver dock extra handläggningstid, varför det kan ta upp till tre dagar innan du får svar och i vissa fall behövs ytterligare dokumentation innan din ansökan kan behandlas.
Av den anledningen är det alltid en bra idé att ansöka några veckor i förväg så att det inte blir ett problem om ens ansökan drar ut på tiden.

Hur lång tid tar det att fylla i ESTA-ansökan (formuläret)?

Själva ansökningsformuläret är utformat för att vara enkelt och transparent för alla resenärer, det tar i genomsnitt 23 minuter att fylla i formuläret. Efter att din ansökan har godkänts får du ett mail med svar på din ansökan. Det är därför viktigt att du anger din mailadress korrekt, eftersom du annars inte kan se om din ansökan är godkänd eller inte.

Ditt ESTA-resetillstånd utfärdas elektroniskt

När din ESTA-ansökan har godkänts läggs ditt resegodkännande automatiskt till i ESTA-databasen. Det betyder att du inte behöver ett dokument för att styrka din ESTA-status. Allt du behöver göra är att ta med ditt pass så kan flygbolaget och gränsmyndigheterna automatiskt kontrollera din ESTA-status därifrån.
Det är alltså enkelt och okomplicerat att både ansöka om och resa med ESTA. För de flesta tar det mindre än en halvtimme att applicera, varefter resten av processen sker automatiskt. ESTA är därför för mil den enklaste lösningen när du reser till USA.