Stipendier för att studera i USA

I den här artikeln tittar vi närmare på stipendier för att studera i USA. Om du funderar på att studera i USA bör du omedelbart överväga möjligheterna att ansöka om ett stipendium.

OBS : Fonder och stipendier uppdateras regelbundet av leverantörerna. Informationen nedan kan därför vara inaktuell. Vi rekommenderar att du själv ser om det funnits fler eller andra möjligheter till stipendier.

Fullbright Center

Fullbright Center erbjuder 5 olika typer av stipendier för danska studenter som vill studera i USA:

  • Fulbright Master Scholarship: Du kan få detta stipendium om du är student på ett utbytesprogram och hela utbildningsprogram. Det krävs att studenten är belagd med studieavgifter för att vara behörig.
  • Fulbright Ph.D. Stipendium: Ett stipendium till Ph.D. studenter vid universitet i USA
  • Fulbright Joint Grants: Detta är ett gruppstipendium, även kallat ”Joint Grants”, och det erbjuds i samarbete med kommissionen och amerikanska universitet.

Läs mer och hitta uppdaterad information på Fullbright Center .

American-Scandinavian Foundation

Denna fond har arbetat i mer än 100 år för att stärka relationerna mellan de skandinaviska länderna och USA. De erbjuder stipendier på upp till 10 000 USD per stipendium.

En av de äldsta fonderna i USA. Stiftelsen bildades i början av 1900-talet och delade ut det första stipendiet 1912.

Danska doktorander och doktorander som vill studera eller forska i USA kan ansöka.

Du rekommenderas att ansöka om ett ”ASF Fellowships & Grants for Danish Citizens”. Det hela sker elektroniskt, och på engelska via stiftelsens eget elektroniska ansökningssystem.

Du kan läsa mer på American-Scandinavian Foundation .

Andra arv

Du bör också titta närmare på Rebildstipendierna och Stiftelsen Henrik och Emilie Ovesen .

SU för att studera i USA

Du har möjlighet att ta din SU utomlands, inklusive USA. Det rekommenderas att du väljer en utbildning i USA som ingår i programmet ”Fast Track”. Du kan läsa mer på SU.dk.