ESTA: Vad ska jag ta med till flygplatsen?

När du reser för din resa, vilka saker behöver du ta med till flygplatsen när du reser med ett ESTA-resetillstånd?

Pass

Det viktigaste att komma ihåg när du åker till USA är ditt pass. Ditt ESTA-godkännande är kopplat till ditt passnummer i systemet, så det är viktigt att du har ditt pass med dig eftersom det annars inte går att verifiera din ESTA-status. Dessutom är det också generellt sett ett inresekrav att du har ditt pass med dig.

Boardingkort

Dessutom måste du även ha ditt boardingkort på dig, antingen utskrivet eller på din mobiltelefon.

Utskrift av ditt ESTA-godkännande

Det är upp till den enskilde resenären om de vill skriva ut sitt ESTA-godkännande. Det är möjligt att komma åt resenärens ESTA-status genom att helt enkelt skanna deras pass. Trots det kan det vara bra att ta med en utskrift om det uppstår oväntade problem med att kontrollera din ESTA-status.

E-biljetter

Kom ihåg evt. även att skriva ut dina e-biljetter så att du kan visa upp dem om du blir tillfrågad om dina reseuppgifter. Detta är dock också frivilligt, då det alltid kommer att vara acceptabelt att uppvisa dokumentation för detta i form av elektroniska dokument/mejl.

Hotellbokning

Kom också ihåg någon. för att skriva ut din hotellbokning, i fall du ombeds att bevisa att du endast avser att stanna tillfälligt i USA.

Coronapas och försäkring

USA kommer sannolikt att införa ett coronapas-krav i framtiden, men dessa regler har ännu inte slutförts. Vi rekommenderar dock alla som reser till USA att ha bevis på sin vaccinationsstatus och en heltäckande reseförsäkring.