ESTA: Ska jag välja grupp- eller singelapplikation när jag flyger till USA med vänner eller familj?

Du kan välja att fylla i din ESTA som en singel- eller gruppansökan. Som utgångspunkt rekommenderar vi att du väljer att fylla i som en enda ansökan. Individer som reser till USA bör alltid välja en enda ansökan, eftersom att fylla i ansökan kräver tillgång till passinformation och privat information.

Om du reser med barn kan du fylla i en gruppansökan. Om du reser med flickvänner, vänner eller andra vuxna relationer, då bör du välja en ansökan.

Hur väljer jag gruppansökan

På framsidan av den officiella webbplatsen kan du välja en ansökan eller gruppansökan. Välj bara alternativet ”Ansökningsgrupp”.

Då kommer du till en sida där du ska fylla i information om gruppkontakten. Gruppkontakten är den person som för din resegrupps räkning ansöker om ESTA för er alla. Om du till exempel gör en gruppansökan med dig själv och dina barn, skriv bara in din egen information här.

Du fyller i Efternamn, Förnamn, E-post och Födelsedatum (ditt eget). Du behöver bara fylla i organisationen om du till exempel är från en resebyrå och fyller i för dina resedeltagares räkning.

Hur väljer jag enstaka applikation

Det rekommenderas att varje person som åker till USA fyller i sin egen ESTA-ansökan. Anledningen är att man inte sparar tid genom att göra en gruppansökan. Du behöver fortfarande fylla i exakt samma för varje person. Som nämnts tidigare i inlägget kan vi bara rekommendera att göra en gruppansökan om du gör ansökan på uppdrag av till exempel dina barn.

För att göra en enskild ansökan, välj helt enkelt ”Enstaka ansökan” på framsidan.

Hur fyller jag i min ansökan på danska

Om du föredrar att fylla i din ansökan på danska, välj helt enkelt danska som språk. Detta gör du i det övre högra hörnet. Här väljer du ’danska’.