Kom ihåg din reseförsäkring när du åker till USA

Danska medborgare omfattas inte av det danska sjukvårdssystemet när de reser utanför EU. När du reser till andra EU-länder omfattas du av det blå sjukförsäkringskortet. När du reser utanför EU bör danska resenärer köpa en privat reseförsäkring.

Om du blir svårt skadad i USA utan en reseförsäkring kan det bli en mycket dyr upplevelse ekonomiskt.

Viktig

Det gula och blåa sjukförsäkringskortet täcker inte resor till USA. Sjukhusräkningar i USA är inget man vill ha. Sjukvårdssystemet är mycket dyrt i USA.

När du köper din reseförsäkring måste du köpa en som täcker USA. Många reseförsäkringar över hela världen täcker inte USA. Så det är viktigt att du dubbelkollar att din reseförsäkring täcker USA.

Försäkringsbolag som erbjuder reseförsäkringar till USA

Som medborgare i Danmark har du tillgång till många försäkringsbolag som kan erbjuda dig en reseförsäkring till USA.

Du kan till exempel få en reseförsäkring för USA från följande företag:

  • If Skadeforsikring (filial till If Skadeförsäkring AB)
  • Gouda
  • Säker

Den bästa reseförsäkringen till USA

Den bästa reseförsäkringen måste vara en reseförsäkring som täcker dig så mycket som möjligt till det mest överkomliga priset, och som dessutom nämns positivt av nuvarande och tidigare kunder.

Den bästa reseförsäkringen för USA är följande:

  1. Gouda
  2. Säker
  3. Om Skadeförsäkring
  4. Europeisk reseförsäkring

Reseförsäkring till USA för studenter

Som regel är det ingen rabatt om du är student, däremot finns det spelare som erbjuder rabatt på din reseförsäkring om du är student:

  • Dansk Rejseforsikring erbjuder upp till 20 % rabatt på en ungdomsreseförsäkring (ungdomar upp till 35 år)
  • European Travel Insurance erbjuder 20 % studentrabatt om du är medlem i Studiz

Billigaste reseförsäkringen som täcker USA

Den billigaste reseförsäkringen som täcker USA är Gouda. Gouda är en reseförsäkring att rekommendera då den är billig och positivt omnämnd på TrustPilot.

Glöm det inte – annars kan det bli riktigt dyrt

Varje år åker flera tusen danskar till USA. USA är ett av danskarnas favoritresmål. USA erbjuder danskarna en storstadssemester i till exempel New York eller en exotisk resa till Miami. Många glömmer dock bort reseförsäkringen.

Vad kostar ett vanligt läkarbesök?

Om du har glömt din reseförsäkring och behöver ses av en läkare, kommer räkningen att vara i genomsnitt 100 $. Dessutom måste du lägga pengar på medicin. Medicin är dyrare i USA än i Danmark.

Om du bryter benet

Det kan bli ett dyrt beslut att inte omfattas i USA. Om du bryter benet med en relativt enkel fraktur går notan upp i 3 000 USD. Om du får ett mer komplicerat uppbrott kan räkningen uppgå till 40 000 $.

En natt på sjukhus är dyrt

Varje natt du tillbringar på ett sjukhus kostar 2 000 dollar. Detta inkluderar inte kostnaden för undersökning, behandling och medicinering

Sjukvårdssystemet i USA kan förstöra dig

Sjukvården kan lätt förstöra dig. Speciellt när ett brutet ben kan gå upp i flera hundra tusen kronor om frakturen kräver operation, så därför bör du alltid täcka dig med en försäkring.

Danskar upplever att bli avvisade av läkare

Det kan vara svårt att hitta en läkare som kommer att behandla dig om du inte är försäkrad. Det är många danskar som har upplevt att läkare har avvisat dem för att de inte var försäkrade. Anledningen är att läkarna är rädda för att du aldrig ska betala räkningen och bara åka till Danmark. Dessutom finns det mer pappersarbete för dem om du inte är försäkrad.