Vad händer om jag inte har ett ESTA-visum vid avresan?

Det är viktigt att du har ditt ESTA-visum klart innan avresa, eftersom du annars kan bli nekad inresa.

Vissa flygbolag kräver redan ESTA vid incheckningen

Vissa flygbolag kräver redan att du har ett ESTA-godkännande redan när du checkar in på din flygavgång. Detta är också fallet om du checkar in online. Flygbolag kan verifiera din ESTA-status baserat på ditt passnummer och därmed avstå från att checka in om inte din ESTA-ansökan redan har godkänts.

Du kan också riskera att bli avvisad vid gaten på flygplatsen

Även om du får checka in utan ESTA (vilket vanligtvis inte är fallet) kommer du med största sannolikhet att kontrolleras för ESTA vid gaten. Det är därför viktigt att du har ESTA innan du går ombord på ditt plan.

Oavsett vad kommer du att återföras vid ankomst utan ESTA

Om du anländer till USA utan ESTA kommer du att repatrieras oavsett vad, eftersom din status också kontrolleras vid ankomst.

Det är omöjligt att resa till USA utan ESTA

Eftersom resenärer till USA får sin ESTA-status kontrollerad vid incheckning, vid gaten och vid ankomst, är det inte möjligt att resa in i USA utan ESTA.

Det kan eventuellt ta upp till 3 arbetsdagar att ansöka om ESTA, så ansök i god tid

Det är ingen bra idé att ansöka om ESTA i sista minuten. Även om vissa sökande får sitt resegodkännande samma dag kan vissa resenärer behöva vänta upp till 3 arbetsdagar för att få sitt godkännande. Av denna anledning är det bäst att ansöka några veckor innan incheckningen öppnar för att undvika en potentiellt stressig situation.