Ska jag också ansöka om ESTA för mina barn?

Alla visumfria resenärer till USA måste ha ESTA, inklusive minderåriga. Oavsett om ett barn reser utan sällskap eller med sin familj krävs det ett giltigt ESTA-godkännande. Du kan ansöka om ESTA genom att fylla i detta ansökningsformulär.

ESTA-kravet gäller alla resenärer

Kravet på ESTA gäller alla som reser visumfritt till USA från ett Visa Waiver-land, inklusive Danmark. Detta gäller oavsett om du är minderårig och oavsett om du reser ensam eller med familjen. Även resenärer som bara stannar i USA bör använda ESTA. Så gott som alla danska resenärer som flyger till eller genom en amerikansk flygplats, och som inte har vare sig visum eller uppehållstillstånd, kommer med största sannolikhet att behöva använda ESTA.

Kravet gäller oavsett om barnet reser ensamt eller med sin familj

Även om den minderåriga resenärens föräldrar redan har ESTA, är det fortfarande obligatoriskt att även skaffa ett ESTA-resetillstånd för den minderåriga resenären.

Alla resenärer måste använda sitt eget pass

Barn som åker till USA kan inte bara nämnas på sina föräldrars pass. Istället måste alla resenärer resa på sitt eget pass.

Mindre resenärer måste använda standardansökningsformuläret för ESTA

Oavsett resenärens ålder, och oavsett syftet med resan, är det samma ansökningsblankett som alla sökande ska använda för att ansöka. Du hittar onlineansökningsformuläret här.

Även de yngsta resenärerna behöver använda ESTA

Även de minsta resenärerna behöver ett ESTA-godkännande för att resa. Så även om du reser med en baby kan du eventuellt behöva använda ESTA. Om ditt barn ännu inte har ett pass rekommenderar vi att du kontaktar USA:s ambassad för ett personligt svar.