När upphör min ESTA?

En ESTA är giltig i upp till 2 år eller när ditt pass går ut. Du kan resa på din ESTA hur många gånger du vill under giltighetstiden. Du får dock stanna i USA i högst 90 dagar åt gången.

Så här kontrollerar du om din ESTA har gått ut

Ditt pass har gått ut om du har fått ett nytt pass, eller om det har gått mer än 2 år sedan du senast besökte USA. Det rekommenderas att du ansöker om en ny ESTA omedelbart.

Om du har bytt namn, eller om dina uppgifter har ändrats under tiden, måste du också ansöka om ett nytt ESTA. Du kan inte ändra informationen på din ESTA-ansökan utan att ansöka om en ny ESTA.

Om det är mindre än 2 år sedan du senast var i USA, och du inte har ändrat ditt pass eller namn, så är din ESTA högsta troligen fortfarande giltig. Om du är osäker på om din ESTA är giltig eller om du inte kan hitta den, så rekommenderas det att du ansöker om en ny. Du kan inte komma in i USA på en ogiltig ESTA, och ditt flygbolag låter dig inte checka in eller gå ombord om du inte har en giltig och aktiv ESTA.

Denna information bör användas för att se om du fortfarande har en giltig ESTA

Om du vill kontrollera om din ansökan fortfarande är godkänd behöver du följande information:

  • Passnummer
  • Födelsedagsdatum
  • Medborgarskap
  • Utfärdandedatum för ditt pass som visas i passet
  • Passets utgångsdatum som visas i passet

Vi rekommenderar alltid att du ansöker om en ny ESTA om du är osäker. Du kan ansöka om en ny ESTA på denna länk.

Om du vill se om din gamla ESTA fortfarande är aktiv (den är bara aktiv om det är mindre än 2 år sedan du senast var i USA, och om du inte har fått ett nytt pass under tiden), så kan du kontrollera det på följande länk.