Hur skriver jag ut min ESTA?

När du reser till USA med ett ESTA-godkännande kan det vara en bra idé att skriva ut din ESTA i förväg så att du har ditt ESTA-godkännande till hands.

Det är ditt godkännandemail som du behöver skriva ut

När du ansöker om ESTA får du två mejl: ett bekräftelsemail som bara bekräftar att vi har tagit emot din ansökan och ett godkännandemail med svaret på din ansökan.
Det är godkännandemailet som innehåller ditt resegodkännande och ditt ansökningsnummer och det är alltså detta mail som vi rekommenderar att du skriver ut och tar med dig på din resa.

Hur skriver jag ut mitt ESTA-godkännande

Om du vill skriva ut ditt godkännande på din PC, öppnar du helt enkelt din e-postklient på datorn, öppnar godkännandemailet med ditt ansökningsnummer och trycker på Ctrl och P på tangentbordet samtidigt. Välj sedan vilken skrivare du vill använda.
Om du behöver skriva ut e-postmeddelandet på din iPhone klickar du på pilen längst ned på skärmen och väljer sedan alternativet Skriv ut från menyn. Välj sedan den skrivare du vill använda.

Vad händer om det är problem med min skrivare?

Om du har problem med att få skrivaren att fungera kan det bero på någon av följande orsaker:

  1. Din skrivare eller operativsystem behöver nya drivrutiner. För att lösa denna situation, kontrollera skrivarprogrammet (eller, alternativt, tillverkarens webbplats) eller Windows Update.
  2. Skrivaren kan ha tagit slut på bläck. I så fall måste du köpa nya patroner, antingen hos en stormarknad eller elektronikåterförsäljare.
  3. Det kan finnas problem med din router som gör att du inte kan ansluta till din skrivare. Här är den bästa lösningen att ansluta din skrivare med en LAN- eller USB-kabel.

Kom ihåg att det inte är obligatoriskt att skriva ut ditt ESTA-godkännande

Om du har problem med att skriva ut ditt godkännande, tänk på att det inte är nödvändigt att skriva ut din ESTA-ansökan. Allt du behöver göra är att använda ditt pass och sedan kan flygbolagen och gränsmyndigheterna verifiera din ESTA-status.