Hur man ansöker om en ESTA i Kanada

Danska resenärer som vill besöka Kanada måste använda en ESTA för Kanada. Kanada har, liksom USA, ett elektroniskt resetillståndssystem. En ESTA för Kanada kallas också för eTA Canada, eller det officiella ordet är egentligen eTA Canada.

Ansök om eTA Kanada här

Det kallas eTA Kanada

Det kallas faktiskt inte en ESTA för Kanada. Det kallas officiellt en ”eTA Canada”. eTA står för ”Electronic Travel Authorization”. På danska kallar vi det elektroniskt resetillstånd.

Hur snabbt kan jag få det utfärdat

En ESTA för Kanada utfärdas omedelbart. Så om du har glömt att ansöka om det, skynda dig och ansök om det. I de flesta fall utfärdas det omedelbart. Men i teorin kan det ta upp till 72 timmar. För de flesta sökande godkänns det dock omedelbart.

Vad kostar en ”ESTA” för Kanada?

Priset är 89 USD. Beroende på dollarkursen ligger priset på runt 600 kronor. Om ditt visum avvisas kommer du i de flesta fall att få full återbetalning.

Så det kostar lika mycket som en ESTA till USA.

Tänk om jag mellanlandar i USA

Om du mellanlandar i USA före Kanada måste du också ha en ESTA. Du kan ansöka om ESTA här .

Det betyder att du måste ha både en eTA och en ESTA. Om du flyger direkt till Kanada från Europa behöver du bara en Kanada eTA.

Vad ska jag göra om jag får avslag?

Som tur är är de flesta godkända. Det är faktiskt bara i ytterst sällsynta fall som resenärer avvisas utan anledning. Du blir avvisad om du finns i en databas över till exempel misstänkta terrorister eller andra databaser över potentiella brottslingar du håller ett öga på.

Du kommer också att avvisas om du svarar ”Ja” på några av deras ”Behörighetsfrågor”. Dessa frågor är till exempel om du har några infektionssjukdomar eller om du till exempel tidigare blivit straffad.