Hur många gånger kan jag resa in och ut ur USA på ett ESTA-visum?

Med ett ESTA-godkännande är du fri att resa till USA. Du bör dock vara medveten om att dina vistelser i grannländer till USA också räknas in i de 90 dagar du kan tänkas vara i USA.

Du kan resa till USA ett obegränsat antal gånger

Med ett ESTA-godkännande kan du resa till USA ett obegränsat antal gånger som turist. Du kan också resa in och ut ur USA så många gånger du vill när du är på semester.

Kom ihåg 90 dagars regeln

Tänk dock på att 90-dagarsgränsen för din vistelse nu även gäller tid du tillbringar i grannländer till USA (dvs. Kanada, Mexiko och Karibien). Dvs. om du t.ex. har stannat 30 dagar i USA, 30 dagar i Mexiko och sedan resa tillbaka till USA, då får du bara stanna där i 30 dagar innan du lämnar landet.
Så du kan inte på något sätt återställa de 90 dagarna genom att resa till grannländerna. Denna regel har införts för att förhindra ”visum runs” (situationer där turister reser fram och tillbaka över gränsen för att försena sin vistelse).

Kom ihåg att ESTA inte gäller permanent uppehållstillstånd i USA

Ett av villkoren för ESTA är att det inte är giltigt för permanent uppehållstillstånd i USA. Det innebär att du inte får vistas i USA kontinuerligt. Så om du t.ex. precis har varit på en resa till USA, förväntas du stanna i ditt hemland ett tag innan du återvänder. Om du misstänks för att de facto bor i USA kan du nekas inresa.