ESTA och visum till större amerikanska städer

När man som danska medborgare vill besöka amerikanska städer som Los Angeles, Miami och New York, när måste man använda resp. ESTA och visum?

ESTA till Los Angeles

Danska medborgare kan resa till Los Angeles med ESTA, så länge de reser dit för något av följande ändamål: Turism, affärsresor, medicinsk behandling, familjebesök och korta kurser och konferenser. Dessutom måste du även använda ESTA om du mellanlandar i Los Angeles, även om du inte lämnar flygplatsen i samband med din flyganslutning. Minderåriga resenärer måste också använda ESTA när de besöker Los Angeles.

Visum till Los Angeles

Danska medborgare måste ansöka om visum om de reser till Los Angeles för att studera, arbeta direkt för ett amerikanskt företag, eller om du vill utföra journalistisk verksamhet.

ESTA till Miami

Danska medborgare som vill besöka Miami kan använda ESTA för sin resa om de reser med ett giltigt resesyfte, inklusive: Turism, affärsresor, medicinsk behandling, familjebesök, samt korta kurser och konferenser. Du kommer även att behöva använda ESTA om du ska mellanlanda i Miami, även om du vistas på flygplatsen under hela din vistelse i USA. Mindre resenärer till Miami måste också använda ESTA.

Visum till Miami

Som dansk medborgare måste du använda visum för din resa till Miami om du reser dit i syfte att studera, arbeta direkt för ett amerikanskt företag eller för att arbeta som journalist.

ESTA till New York

Som dansk medborgare kan du flyga till New York på en ESTA, så länge det har ett godkänt resesyfte, såsom turism, affärsresor, familjebesök, medicinsk behandling och korta kurser och konferenser. Resenärer som bara stannar i New York behöver fortfarande använda ESTA, även om de inte lämnar flygplatsen under sin anslutning. Mindre resenärer till New York måste också ha en ESTA.

Visum till New York

Om du som dansk medborgare vill studera, arbeta för ett amerikanskt företag eller arbeta som journalist i New York, måste du först skaffa ett giltigt visum.