Du måste ange ditt GE-medlemskap (GBP Global Entry Program) i ESTA-formuläret, men vad betyder det?

I ESTA-formuläret kommer du att bli tillfrågad om ditt GE-medlemskap, men många resenärer har inte hört talas om detta program tidigare. Vad är syftet med GBP Global Entry Program och hur fungerar det?

Global Entry påskyndar inresan för auktoriserade resenärer

Med Global Entry Program kan du som förhandsgodkänd resenär få din inresa till USA påskyndad genom att genomgå en förkontroll så att du redan är godkänd vid inresan. För att bli medlem i GE måste du först genomgå en bakgrundskontroll och delta i en intervju på den amerikanska ambassaden. Om du redan är en GE-medlem, se till att ange detta i din ESTA-ansökan så att din inträdesbehandling kommer att påskyndas vid ankomst.

Hur ansöker jag om medlemskap i Global Entry?

För att få GE-medlemskap måste du ansöka om globalt inträde via sidan Homeland Security Trusted Traveler Programs . Det kostar $100 att ansöka oavsett om du är godkänd eller inte. Du kan ansöka här .

Är globalt inträde obligatoriskt?

Nej. Global Entry är ett valfritt alternativ för resenärer som vill få sin behandling påskyndad vid inresan, genom att frivilligt genomgå en bakgrundskontroll och en intervju före avresan. Det är inget krav för att komma in i USA, utan snarare bara ett alternativ för resenärer som inte vill tillbringa mer tid på flygplatsen än nödvändigt.

Ska jag använda Global Entry om jag redan har ESTA?

Du måste ansöka om Global Entry bredvid din ESTA-ansökan. Ett ESTA-godkännande tillåter dig att resa in i USA, men ger dig inte snabb inresa.

Måste jag fortfarande ansöka om ESTA om jag har blivit godkänd för Global Entry?

Ja. Global Entry är varken ett visum eller ett resetillstånd, och tillåter inte i sig att resa till USA. Du måste alltså ansöka om ett ESTA-godkännande oavsett vad. Du måste dock komma ihåg att ange ditt Global Entry-medlemsnummer i din ESTA-ansökan så att din inresa till USA kommer att påskyndas.