Att göra-lista när du reser till USA

I den här guiden granskar vi en att göra-lista innan du beger dig till USA. Det första man bör komma ihåg är dock att ansöka om ESTA för USA. Det rekommenderas att du ansöker om ESTA i god tid och minst 72 timmar före avgång.

I genomsnitt godkänns en ESTA efter 25 minuter, dock kan det i speciella fall ta upp till 72 timmar. Om din ESTA avvisas måste du ansöka om ett traditionellt turistvisum genom den amerikanska ambassaden. Handläggningstiden tar i allmänhet 1 vecka efter en visumintervju. Det kan dock finnas en väntelista för visumintervjun.

Om du redan har ansökt om en ESTA, så finns resten av din att göra-lista nedan

Det här är din att göra-lista för när du åker till USA:

  • Kom ihåg att ansöka om ESTA i god tid och senast 72 timmar före avgång
  • Kom ihåg att checka in på ditt flyg och ange ditt ESTA-ansökningsnummer
  • Kom ihåg en reseadapter. Europeiska kontakter passar inte in i USA. Om du inte hinner handla innan avresa, så kan du alltid köpa en på flygplatsen. Var dock medveten om att du kommer att betala för dyrt om du köper den på flygplatsen.
  • Om du vill ta med USD kontant till USA rekommenderar vi att du beställer USD från din bank. Du kan också hämta USD i Danske Bank på Köpenhamns flygplats
  • Kom ihåg en nackkudde. Det blir en lång tur i planet utan nackkudde.
  • Kom ihåg att ladda ner filmer och musik till dina enheter. Hos många flygbolag erbjuder de WiFi på väg över Atlanten. WiFi är dock både för långsamt för att streama film och det är också dyrt.
  • Om du är äldre, har dålig hälsa eller i dålig form rekommenderas det alltid att du investerar i ett par kompressionsstrumpor och tar på dig dem. Anledningen är att du riskerar att få blodproppar i benen. Du kan läsa mer om denna rekommendation på Sundhed.dk .
  • Öronproppar och sovmasker. Vissa flygbolag tillhandahåller detta, men du kan inte förvänta dig detta från ett lågprisflygbolag. Det rekommenderas därför att ta med öronproppar och en sovmask så att du lätt kan somna.
  • En av de viktigaste sakerna att tänka på och som de flesta glömmer är reseförsäkringen. De flesta danskar tror automatiskt att de omfattas, men så är det inte i USA. Det rekommenderas därför att du ansöker om en reseförsäkring som gäller i USA. Här kan vi rekommendera Gouda .
  • Kom ihåg att äta en god måltid innan du åker till flygplatsen. Resan över Atlanten till USA är lång och inkluderar inte nödvändigtvis en måltid. Vi kan rekommendera mat från Madfolk Catering .

Om du har frågor eller vill lägga till fler saker till vår att göra-lista kan du kommentera nedan.