Amerikanska ambassaden i Danmark

Du hittar USA:s ambassad i Danmark på följande adress:
Dag Hammarskjölds Allé 24, 2100 Köpenhamn.

Ambassaden öppnades i maj 1954.

Boka tid på den amerikanska ambassaden

Amerikanska medborgare bör boka tid via denna webbplats . Det står att amerikanska medborgare måste boka en gång per person som behöver hjälp. Om du inte har möjlighet att boka tid ska du skriva ett mail till CopenhagenACS@state.gov, och om det är brådskande kan du ringa +45 33 41 7100.

Om du är dansk medborgare och vill boka tid på den amerikanska ambassaden för en visumintervju måste du fylla i ett formulär som heter DS-160 . Dessutom måste du betala en visumavgift, som är på 160-190 USD. Du kan sedan boka en intervju på den amerikanska ambassaden på denna länk .

Kom ihåg att de flesta danskar kvalificerar sig för Visa-Waiver-programmet och kan ansöka om en ESTA. Det är bara om du behöver ett visum till USA som du behöver en tid på den amerikanska ambassaden.

Ring USA:s ambassad

Telefonnumret till den amerikanska ambassaden är +45 33 41 71 00 och du kan hitta aktuell kontaktinformation på deras hemsida.

Vad ska jag komma ihåg att ta med mig till min visumintervju på USA:s ambassad

Det rekommenderas att du tar med din DS-160 blankett, ett kvitto på betalning av din visumavgift, ditt fysiska och ursprungliga pass som är giltigt i minst sex månader och ett passfoto i 5 cm x 5 cm taget inom de senaste 6 månader.

Dessutom bör du ta med följande dokument:

  • Aktuella bevis på inkomst, skattebetalningar, egendom, företagsägande och/eller tillgångar
  • En resplan som beskriver vad du vill göra i USA dag för dag
  • Ett brev från din arbetsgivare som beskriver din position i företaget, vad du har för lön, hur länge du har varit anställd och om du har fått ta ut semester (och om det är en tjänsteresa så ska resans affärsändamål förklaras)
  • Du ska skriva ut och ta med ditt brottsregister gällande tidigare gripanden och fällande domar, även om du har avtjänat ditt straff eller blivit benådad.

Om din intervju är i samband med ett studentvisum bör du ta med följande:

  • Senaste examensbevis, dokumentation av ekonomiskt stöd, månatliga kontoutdrag, fast insättning eller annan dokumentation

Om du ska besöka en familjemedlem i USA måste du ta med statusen för din familjemedlem, detta kan till exempel vara följande:

  • Arbetstillstånd
  • Naturaliseringsbevis
  • Giltigt visum etc.

Kom ihåg att om du har varit i USA tidigare måste du ta med visum eller relaterade dokument.

Lediga tjänster på USA:s ambassad som jag kan söka

Det finns många danskar som tycker att det är intressant att arbeta i en internationell miljö. Detta är något som är möjligt om du får jobb på ambassaden. En arbetsvecka är i huvudsak 40 timmar. Om du är intresserad av ett jobb rekommenderar vi att du håller dig uppdaterad om lediga jobb på Jobindex .

Ska man ansöka om ESTA på USA:s ambassad

Nej det kan du inte. Den amerikanska ambassaden är endast för vanliga visum. Det kan vara så att ditt ESTA till exempel har fått avslag och du har därför tvingats ansöka om visum. Här måste du passera ambassaden.